De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

Wil jij je verder ontwikkelen? Wil je effectief zijn in je werk en je leven? Al jaren vinden mensen met deze vraag praktische en diepgaande oplossingen vanuit De 7 eigenschappen. Stephen Covey schreef het boek in 1989 en het is sinds die tijd de meest gelezen en toegepaste leiderschapsaanpak. Deze aanpak is tijdloos en doorstaat al jaren trends om de simpele reden dat de basis gebouwd is op principes. Ben jij er aan toe om jouw persoonlijk leiderschap te verdiepen dan is dit de workshop voor jou!

Schrijf je nu in voor deze workshop

Waar en wanneer mogen wij jou ontvangen?


Belangrijke informatie

  • 3 Dagen

Over De 7 eigenschappen


De 7 eigenschappen van effectief leiderschap die jou helpen je doel te bereiken! 

Er wordt vaak gevraagd of De 7 eigenschappen van effectief leiderschap nog steeds even relevant zijn als het moment waarop Stephen R. Covey ze schreef. Ons antwoord hierop is dat ze steeds relevanter worden, met alle veranderingen en afleidingen om ons heen hebben we ankerpunten nodig. De 7 eigenschappen zijn gebaseerd op principes van effectiviteit die van toepassing zullen blijven. 

01


Wees proactief: Buitengewone resultaten behalen door consequent je reactie te kiezen en vanuit je cirkel van invloed energie te richten op wat voor jou belangrijk is.

02


Begin met het eind in gedachten: De ontwikkeling van een resultaat-gerichte mindset. Het bepalen van het kompas voor jouw leven in de verschillende rollen die je hebt.

03


Belangrijke zaken eerst: Je focus en energie richten op doelen die in lijn zijn met je kompas, in plaats van te reageren op urgente zaken van anderen. Je krijgt praktische handvaten hoe dit te doen in een wekelijkse cadans van plannen. 

04


Denk win-win: Effectiever samenwerken door relaties met hoog vertrouwen te bouwen. 

05


Eerst begrijpen, dan begrepen worden: Anderen beïnvloeden door het ontwikkelen van een duidelijk inzicht in hun behoeften en opvattingen en wederzijds begrip. 

06


Creëer synergie: Samen innovatieve oplossingen ontwikkelen die de diversiteit maximaal benutten. Het geheel is meer dan de som der delen. 

07


Houd de zaag scherp: De motivatie, energie en work-life balance verbeteren door tijd te maken voor jezelf en jouw duurzame inzetbaarheid.  

Wat kun je verwachten?


Hoe ziet het programma er uit?

Deze drie-daagse workshop bestaat uit een avond en twee aaneengesloten dagen. We starten om 19.30 uur met een kennismaking en introductie in het programma. Alle eigenschappen komen vervolgens aan bod. Vooraf vul je een 360 graden assessment in. Dit geeft je inzicht in hoe je het nu doet en wat jouw sterke kanten zijn. Het helpt je ook je ontwikkelvraag nader te bepalen. In de workshop ga je verschillende werkvormen ervaren. Er is tijd voor interactie en reflectie. Je vertrekt met een actieplan waarin je 7 weken verder werkt om De 7 eigenschappen te integreren in jouw dagelijkse leven.

Deelnemer materialen

  • Prachtig werkboek
  • 7 X 7 Contract
  • Oefenkaarten
  • Vaardigheidskaarten
  • Wekelijkse ‘Big Rocks’ Kaarten
  • Toegang tot de app: Living the 7 Habits 360 graden assessment

De ervaringen


Wat eerdere deelnemers zeggen

Deze training was een echt cadeautje. Empatisch luisteren, eerst begrijpen en dat begrepen worden, alles komt samen op een heldere en humorvolle wijze.

Arwen Offenberg, Compagnon

De training van FranklinCovey geeft inspirerende inzichten zowel op leiderschap als persoonlijk vlak. Met behulp van de concrete handvatten is het zeer goed toepasbaar in de dagelijkse waan van de dag.

Eva van Hal, YoungCapital

Geweldige cursus, enorm leermoment en een reality check voor zowel prive als zakelijk.

Dyon van der Blonk, Plukon Food Group

All Access Pass


Alle word class content van FranklinCovey

Deze oplossing is voor organisaties beschikbaar in onze All Access Pass. Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op. 


Ontwikkel de basis skills en competenties voor effectieve medewerkers en teams.


Onze meest gebruikte pas biedt alles voor ontwikkeling van medewerkers plus al onze leiderschap oplossingen.


De meest uitgebreide pas met alle FranklinCovey content ook voor specifieke vraagstukken.

Meld je aan


Aan de slag met 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap'

Ook al pas je na afloop van de workshop maar één van De 7 eigenschappen toe, je zult onmiddelijk de resultaten zien. De workshop is ontwikkelt om de uitdagingen van deze tijd het lijf te bieden, met prachtige materialen en een app voor je smartphone om je verder te ondersteunen. Ontdek nu hoe deze tijdloze principes jou helpen bij je toekomstige successen!

Schrijf je nu in voor deze workshop

Alle gegevens


Belangrijke data

  • 3 dagen
  • 1.675,- ex. btw.

© 2019 | FranklinCovey Benelux BV